Windpark Hollandse Kust West

Het is een ruimtelijke ingreep van haast onvoorstelbare omvang: de komende decennia wil Nederland een grote hoeveelheid windparken in de Noordzee bouwen. Stel het je eens voor; denk aan de benodigde hoeveelheid grondstoffen, de impact op de onderwaterwereld en de rol van deze parken in de energie- en klimaatakkoorden.

Vanuit de Ambassade van de Noordzee luisteren we met een multidisciplinair team naar de belangen, dilemma’s, kansen en problemen rond de windparken. Dat doen we vanuit drie perspectieven: de internationale grondstoffen-keten, het leven onder water en het Nederlandse energieakkoord.

Dit resulteert in een alternatieve inzending voor de tender Windmolenpark Hollandse Kust West (april 2022). In onze inzending geven we radicale perspectieven op de onderwaterwereld in een windpark en stellen ons de vraag waar een rechtvaardig park aan moet voldoen.

Op dinsdag 11 januari 15:00 – 17:00 geven we een presentatie en gaan we graag met je in gesprek over ons onderzoek en onze ideeën. Wees welkom!

@droog, Staalstraat 7b Amsterdam
Aanmelden graag voor 10 januari via info@ambassadevandenoordzee.nl

https://lnkd.in/eatyJmfR

Beeld: teamlid landschapsarchitect Ziega van den Berk (Must Stedebouw)