Buiksloter UBO’s

Wat ligt daar op straat? Mag het mee naar huis? Wat is het verhaal erachter?

Michèle Bergsma verzamelt fragmenten die ze op straat vindt. De foto’s van die dingen worden tentoongesteld in hun eigen buurt. Haar archief bevat vondsten uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Een UBO is een Unidentified Beautiful Object.

De foto’s zijn unica en worden samen met de afgebeelde, tastbare UBO aangeboden. De expositie is een onderdeel van haar afstudeerproject voor de kunstacademie in Den Haag.

De unica zijn verkrijgbaar via theparliamentofthings.org

Dit project is een samenwerking met het Parlement van de Dingen, het podium waarop mensen, planten, dieren en dingen samen politiek leren te bedrijven. Vanuit Ridderspoorweg 66 organiseert het Parlement van de Dingen onderzoeks- en verbeeldingsprogramma’s over de relatie tussen mens en omgeving. Zo wordt er gewerkt aan de Ambassade van de Noordzee, een organisatie die stelt dat de Noordzee van zichzelf is. Deel van het onderzoek is de vraag of en hoe de Noordzee een rechtspersoon kan zijn. In 2030 zou Nederland en Europa er juridisch, emotioneel, politiek en spiritueel klaar voor moeten zijn om de zee als politieke deelnemer te zien.